RSS Feed
aantal bezoekers sinds 12/08/2012 :
 
Staf Verheye is op 2 januari 1920 in Kortrijk geboren. Zijn autochtoon Ieperse ouders, toen pas terug uit hun toevluchtsoord tijdens de oorlog, Parijs, vestigden zich in februari 1921 opnieuw in Ieper, wijk Kalfvaart.

Op prille leeftijd toonde Staf sterke interesse voor taal, geschiedenis en kunst. Veertien jaar oud ging hij ‘op stiel’ bij de Firma Vansteenkiste, later bij de electriciteitsmaatschappij B.M.G.E.U. Begin 1939 belandde hij bij de R.T.T. Algauw verzorgde hij de redactie van de P.T.T.-vriendenkring.
 
 
welkom
op de website
van heemkundige kring


IEPERS KWARTIER

'Iepers Kwartier' werd opgericht in 1964 met als doel het opzoeken, verzamelen, bewaren en publiceren van alle mogelijke gegevens op historisch, genealogisch, folkloristisch en heemkundig gebied uit de stad Ieper, het Bisdom Ieper (1559-1801) en de omgeving, waarbij ook Frans-Vlaanderen niet vergeten wordt.

De vereniging geeft een driemaandelijks tijdschrift uit, “Iepers Kwartier” en een mededelingenblad. Daarnaast worden er ook voordrachten georganiseerd en verschijnen er geregeld boeken, verzorgd door de vereniging.

Geďnteresseerd in het verleden van je omgeving?

Zoek wat je nodig hebt op deze site

ofwil je actief steunen dan kan je
lid worden van het Iepers Kwartier
en ontvang dan ook driemaandelijks
het interessant tijdschrift.