Archief berichten - HEEMKRING IEPERS KWARTIER

heemkring IEPERS KWARTIER
Title
Ga naar de inhoud
YVES BONDUE brengt
muzikale heemkundige vertelavond
‘Koninklijke Maatschappij Elk het Zijne’

donderdag 29 februari 2024 om 20.00 uur
Buurthuis d’Oude Kapelle, Lange Torhoutstraat 33, Ieper
Yves Bondue neemt ons mee naar het Heuvelland en Frans-Vlaanderen. Bijna 1000 jaar geleden onderhielden de heren van Loker zich hier met boogschieten, valkerij en jacht in de vrije natuur. Hoofse dames aanschouwden dit alles bij wat handwerk tussen de veilige muren van de motteburcht van de Galooie.

Tegenwoordig zijn hun nazaten in Heuvelland bezig met vogelpik, vinkenzetting en duivensport, maar ook met javelot, bolletra, manillen en andere volksspelen bij een pint op café. Of beter gezegd: ‘in het lokaal’. Hun echtgenotes doen daar vrolijk aan mee. De tijd dat ze bij de haard kousen zaten te stoppen, is reeds lang voorbij. Je verneemt o.a. wat de vrijetijdsbesteding is van Georges van het Sanitair en van meester Butaeye. Ook kom je te weten of de jonge kapster Gina tijd heeft voor een hobby en wat pastoor Lemire met dat laatste te maken heeft.

Een boeiende avond vol erfgoed, humor, spanning, poëzie, zang en accordeon!

Nadien is er een nieuwjaarsreceptie, aangeboden door de heemkring.
Organisatie: Heemkring Iepers Kwartier

  • Toegang: € 5 per persoon, over te schrijven op de rekening van de heemkring: BE30 0682 4915 2611 met vermelding ‘vertelling’ en uw naam.
  • Gratis toegang voor leden Iepers Kwartier.
  • Vooraf inschrijven noodzakelijk via e-mail naar vertelling@iepers-kwartier.be of telefonisch op het nr. 0475 70 13 73.

Voorafgaand vindt om 18.30 uur de algemene ledenvergadering van Heemkring Iepers Kwartier plaats met een verwelkoming door voorzitter Frederik Vandenbroucke, een administratief en financieel verslag van het werkjaar 2023 door resp. secretaris Danny Cuvelier en penningmeester Rony Meire, verkiezing van de secretaris voor de periode 2024-2026 en vragen van leden.


Beeld van koning Albert I op het Ieperse belfort.
UITNODIGING
GROEPSBEZOEK AAN KERSTSTALLENEXPO
IN VOORMEZELE op 10-12-2022

Heemkring Iepers Kwartier brengt op zaterdag 10 december 2022 om 14 uur een groepsbezoek aan de kerststallenexpo in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Voormezele.  
Iedereen van harte welkom !

Bijeenkomst aan de ingang van de kerk om 14u00. De entreeprijs is 2 euro.
UITNODIGING
Algemene ledenvergadering en voordracht  ‘Koning Albert I en Ieper’ op 19-01-2023

Het bestuur van Heemkring Iepers Kwartier nodigt u van harte uit  op donderdag 19 januari 2023 om 19.00 u. in Buurthuis d’Oude  Kapelle, Lange Torhoutstraat 33 in Ieper.

Agenda:

- 19.00 u.: Algemene ledenvergadering met verwelkoming door  voorzitter Frederik Vandenbroucke, administratief & financieel  verslag van het werkjaar 2022 door secretaris Jean-Pierre Meirlaen, verkiezing van het bestuur voor het werkjaar 2023 en vragen   van leden
- 20.00 u.: Voordracht ‘Koning Albert I en Ieper’  door Frederik Vandenbroucke
- 20.45 u.: Nieuwjaarsreceptie

Kandidaturen voor het bestuur (het mandaat  geldt voor 1 jaar) kunnen worden ingediend t.e.m. maandag 16 januari 2023 bij de secretaris. Dit kan per brief aan Jean-Pierre Meirlaen,  Sint-Niklaasstraat 5, 8900 Ieper of per e-mail naar jean.pierre.meirlaen@telenet.be. Deze  uitnodiging voor de ledenvergadering en de kandidatuurstelling geldt als enige kennisgeving.
CONTACT
heemkring Iepers Kwartier kan u contacteren via het secretariaat :
Danny Cuvelier, tel. +32 475 70 13 73.
secretariaat@iepers-kwartier.be
Terug naar de inhoud